Over

Hallo, ik ben A. Samson van GM7 Engineering. Met deze website probeer ik mijn expertise op het gebied van elektronica- en softwareontwikkeling kenbaar te maken aan mogelijke opdrachtgevers. Daarnaast ben ik ook bereikbaar voor inhoudelijke vragen vanuit de embedded community, als daar behoefte voor is.

Hardware

Al van kinds af aan was ik erg geïnteresseerd in de elektronica. Voor zover ik mij kan herinneren vroeg ik altijd om batterijen voor mijn verjaardagscadeau en voor sinterklaas- en kerstavonden. Batterijen gebruikte ik voor mijn projectjes. Lampjes, ledjes, weerstandjes, condensatoren, transistoren. Allemaal leerde ik ze al op jonge leeftijd kennen. Vele projectjes zagen het licht, vele onderdelen gingen in rook op en vele batterijen zijn leeg gegaan. Op mijn 10e verjaardag kreeg ik eindelijk mijn eerste soldeerbout, al was deze niet zo geschikt voor fijne elektronica. Het was namelijk een 100 Watt soldeerpistool. Toch herinner ik mij deze momenten nog erg goed en dit was de basis geweest voor een lange en leuke tocht in de wereld van elektronica. Ik heb gedurende mijn jeugd vele computers in elkaar geschroefd (ik werkte in een computerwinkel als bijbaantje), ook heb ik tot ergernis van mijn moeder vele apparaten ook weer uit elkaar gehaald (omdat ik wilde weten hoe ze werkten) en op latere leeftijd ben ik dan ook vele apparaten weer gaan repareren en uiteindelijk ben ik zelf elektronica gaan ontwerpen. Eerst hobbymatig met veel prototyping en veel rokende (en zelfs brandende) onderdelen, maar later steeds meer professioneel en afgewerkt.

Software

Mijn interesse voor software en programmeren begon op latere leeftijd, zo rond mijn 12e. Via een vriend van mij leerde ik een toen vrij nieuw computerspel kennen, Starcraft. In dit computerspel kon je ook zelf levels maken, zogenaamde ‘maps’. Deze maps kon ik dan voorzien van logica, door middel van zogenaamde ‘triggers’. Simpele als/dan-vergelijkingen en logische vergelijkingen waren mogelijk. Ik vond maps maken eigenlijk nog leuker dan het spel alleen maar spelen. Zo is mijn interesse voor programmeerbare logica en software ontwikkelen gegroeid. Het duurde echter nog een paar jaar voordat ik echt leerde iets nuttigs te gaan doen met deze interesse. Op mijn 15e kwam ik in contact met HTML en Javascript. De basis werd mij in de bus op een terugreis van een snowboard-schoolreis vanuit Frankrijk geleerd door een meisje van een andere opleiding. PHP en MySQL volgde al vrij snel. In 2013 kwam daar C++ bij, via Arduino. In 2015 is Python erbij gekomen. Sinds een aantal jaar ben ik mijzelf flink aan het bijschaven over diverse frameworks aan de web-based kant. Denk aan Laravel, Angular en Vue.js.

GM7

GM7.nl kwam in 2006 online. Ik was toen net 18 geworden. GM7 staat voor ‘Gamez Marathon 7‘ (Officieel schreef je ‘Game7 marathon‘) De Gamez Marathon was een LAN-party, die ik samen met een groep klasgenoten had georganiseerd in de kantine van ons ROC-gebouw in Vlissingen. GM7.nl was de domeinnaam van de website voor de Gamez Marathon. De website had ik samen met een klasgenoot gemaakt. Maar deze werd al snel gehackt, toen bleek dat er inloggegevens werden gedeeld op een openbaar gedeelte van een forum, dat op die website was geplaatst. En er was natuurlijk ook geen back-up. Aangezien de Gamez Marathon al voorbij was en er toch geen back-up was, leek het mij niet de moeite de GM7-website in zijn oude glorie te herstellen. GM7 heb ik wel altijd aangehouden en ik ben dit domein en bijbehorende webhost gaan gebruiken voor allerlei projectjes en knutsels voor vele jaren. Pas sinds 2014 is er WordPress op geplaatst en is GM7 verworden tot wat het nu is; een soort portfolio van mijn kennen en kunnen.